Empire State Building er en 102-etagers skyskraber i New York City. Det var den højeste bygning i verden fra 1931 til 1972, hvor den blev overgået af World Trade Center-tårnene.

Empire State Building er designet af William Lamb og er et velkendt ikon for den amerikanske drøm. Den har været med i mange film, fra King Kong til An Affair to Remember. Bygningen har også et observatorium på sin 86. etage, der tilbyder en 360-graders udsigt over byen.

Historien om Empire State Building

Empire State Building er en skyskraber i New York City. Det var verdens højeste bygning i 40 år, indtil det blev overgået af tvillingetårnene i 1972.

Det originale design af Empire State Building blev skabt af William Lamb, og det er blevet sagt, at hans inspiration kom fra skitser af en skyskraber, han så, mens han var på ferie i Chicago. Opførelsen af bygningen tog godt et år, fra start til slut. Stålkonstruktionen blev først opført og derefter gik murerarbejdet i gang.

Empire State Building om natten

Empire State Building er en af de mest berømte skyskrabere i New York City. Den er 1.250 fod høj og har 102 etager.

Empire State Building blev oprindeligt kaldt "Empire State", da den blev bygget i 1931. Navnet blev ændret i 1961 for at hædre New Yorks kælenavn, "The Empire State".

Det første, folk bemærker ved bygningen, er dens højde. Det er en af de højeste bygninger i New York City, og dens højde gør det til et vartegn for folk, der besøger byen. Bygningen har også en masse interessante funktioner som et observatorium på toppen, en art deco-stil og et spir på toppen, der ligner en nål.

Hvorfor Empire State Building ikke er en skyskraber

Empire State Building er ikke en skyskraber, fordi den blev bygget før udtrykket "skyskraber" blev opfundet. Udtrykket "skyskraber" blev opfundet for at beskrive bygninger, der var højere end 10 etager.

Hvor høj er Empire State Building?

Empire State Building er den højeste bygning i New York City. Den er 1.250 fod høj og har 102 etager.

Empire State Building er den højeste bygning i New York City. Den er 1.250 fod høj og har 102 etager.

Hvad er højden af Empire State Building?

Den er omkring 1.250 fod (381 meter) høj med 86 etager.

Empire State Building er den mest berømte skyskraber i New York City, og en af de mest berømte i verden. Den er 1.250 fod (381 meter) høj med 86 etager.

Hvilket firma ejer Empire State Building?

Empire State Building er ejet af Empire State Realty Trust.

Empire State Building er en af de mest ikoniske skyskrabere i verden. her Den blev designet af Shreve, Lamb og Harmon og stod færdig i 1931. Bygningen har 102 etager, inklusive dens observatorium på 103. etage, og den er 1.250 fod høj.

Hvor høje er skyskrabere sammenlignet med Empire State Building?

Empire State Building er en af de mest ikoniske skyskrabere i verden, men der er nogle få, der er højere end den.

Shanghai Tower er 2.073 fod højt og har 128 etager. Bygningen er designet af Gensler og bygget af Shanghai Construction Group.